Standaard montage

Wilt u uw systeem laten plaatsen door goedkopeairconditioning.com? Selecteer dan bij uw bestelling ‘standaard montage’. Voldoet de installatie niet aan de hieronder aangegeven voorwaarden, selecteer dan ‘montage op maat‘.

Bij een standaard installatie moet u rekening houden met de volgende punten:

 1. Koelleiding : Koelleidingen tot 3 a 4 meter vallen onder standaard montage, echter dient de koelleiding wel apart afgerekend te worden. Is de koelleiding langer dan dit, dan valt het onder montage op maat omdat de kabels dienen weggewerkt te worden. De kosten voor de koelleiding zit dus NIET bij de standaard montage inbegrepen.
 2. Muurbeugel : Kan de buitenunit staan op een platte dak of grond? Dan kan de unit dan op lichte rubberen dragers geplaatst worden. Moet de unit op aan de gevel gemonteerd worden? Dan heb je een muurbeugel nodig. Een muurbeugel voor muurbevestiging of verzwaarde balken voor een plat dak is te verkrijgen tegen een kleine meerprijs.
 3. Afwerking : Voor het afwerken van uw systeem zijn er afwerkgoten , tegen een geringe meerprijs werken wij uw airco leiding netjes af.
 4. Elektra : Aan de buitenunit van de airco zit er aan de rechterzijde +- 1,5 meter netsnoer vast , binnen dit bereik dient buiten een geaard stopcontact/lasdoos te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit.
  Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden deze worden namelijk gevoed met een 20A Traag zekering of door middel van krachtstroom. Mochten er aanpassingen moeten gedaan worden aan uw elektra, dient dit te gebeuren door een elektricien.
 5. Doorvoer : De doorvoer naar buiten is uiteraard inbegrepen , we kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc.), alleen bij beton/gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen, dit moet namelijk watergekoeld geboord worden. Als een airco gemonteerd wordt en de leiding moet door het dak ! dan heeft u een dakdoorvoer nodig dit kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. dit geld voor daken gelegd met bitumen , epdm en of dakleer .
 6. Condensafvoer : iedere split unit onttrekt vocht uit de te koelen ruimte ,deze slaat hij op in een condens bakje in de binnenunit, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang , deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten .
  Als dit geen optie is bij u en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven(dak/afvoer) pompt.
 7. Hoogte : bij bepaalde systemen ( vanaf 5,0 kW ) en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder ( +- 6 meter ) de buitenunits naar boven te brengen ( dit geld voor alle units ), in goed overleg met u overleggen we dan de opties , dit kunt u aangeven bij uw bestelling . HEEFT U EEN DAKKAPEL MELD DIT DAN.
 8. Extra accessoires : Uiteraard zijn alle extra accessoires ook te verkrijgen bij ons , hier moet u denken aan winterhoezen , beschermkooien , PVC afdakjes , PVC & Rubber verzwaarde opstel/verhoog balken , schoonmaak artikelen voor condensor of verdamper etc etc ….   Dit kunt u bij uw bestelling aangeven .
 9. Opties : Bij een groot deel van onze systemen uit onze assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals wifi , indien dit niet standaard bij het airco systeem is meegeleverd dan monteren wij de module bij installatie tegen meerprijs in , het instellen van de wifi en downloaden van de app dient u zelf zorg voor te dragen , dit kan namelijk enige tijd in beslag nemen .

Mocht uw situatie anders zijn als hierboven omschreven of indien u meer materialen nodig heeft dan standaard mee geleverd laat u ons dit dan weten.
Dit voorkomt verrassingen achteraf en weet u precies hoeveel de totaalprijs is voor de complete installatie.

Wij kunnen ook uw airco alleen in gebruik stellen, dat betekent dat u zelf de het systeem plaatst, en wij de koeleiding op de buitenunit aansluiten het systeem vaccumeren, afpersen en  in gebruik stellen. Deze werkzaamheden gebeuren door onze stekmonteurs. Bovenstaande installatie materialen gelden alleen bij airco’s die u heeft gekocht bij goedkopeairconditioning.com.

Voorkom extra kosten en uitstel van plaatsing
De opdrachtgever/klant is verantwoordelijk om aan te geven waar onze monteurs veilig kunnen boren. Raken wij een leiding (gas, water of elektriciteit) dan dient de opdrachtgever/klant zelf voor de oplossing te zorgen.*

De opdrachtgever/klant is verantwoordelijk om bij ons aan te geven of er door beton moet worden geboord. Als er door beton geboord moet worden dient de opdrachtgever/klant er voor te zorgen dat op de dag van de plaatsen er een betonboorder aanwezig is.*

*Mocht er niet voldaan worden aan deze eisen dan zijn wij genoodzaakt om een nieuwe afspraak in te plannen. Hiervoor gelden extra kosten die wij ook bij de opdrachtgever/klant neerleggen.

© 2024 GoedkopeAirconditioning.com